Nevěřte všemu, co se k věření předkládá. Komenský

A+ A A-

Kratochvíl Miloš Václav

kratochvil_m_150.jpg

Miloš Václav Kratochvíl (*6. 1. 1904, Vídeň – †9. 7. 1988, Praha)

spisovatel, archivář, dramaturg, scénárista, profesor
Vystudoval filozofickou fakultu UK, učil na FAMU, 1974 jmenován národním umělcem

Bibliografie (jen první vydání)

Bludná pouť, 1939
Osamělý rváč, 1941
Rokokový ostrov, 1942
Povídky lásky a smrti, 1943
Loď (hra), 1944
Král obléká halenu, 1945
Hovory o umění, 1946
Pět milostných a jedna, 1946
Rokoková smrt, 1947
O tobě, Praho, 1948
Pochodeň, 1950
Mistr Jan, 1951
Jan Žižka, 1952
Jan Hus, 1952
Jan Želivský, 1953
Podivuhodné příběhy a dobrodružství Jana Kornela, 1955
Veronika, 1956
Husitská kronika, 1956
Památné bitvy našich dějin, 1958
Báje a pověsti z Čech, 1959
Českou minulostí, 1961
Objevitelé a dobyvatelé, 1962
Komediant, 1962
Napoleon z Černého ostrova, 1966
Rytíři černé vlajky, 1969
Dobrá kočka, která nemlsá, 1970
Malé dějiny válek, 1971
Matyášův meč, 1971
Čas hvězd a mandragor, 1972
Lásky královské, 1973
Evropa tančila valčík, 1974
J. A. Komenský, 1975
Život Jana Ámose, 1979
Cesty slova, 1979
Jak psát hry pro film a televizi, 1981
Putování Jana Ámose, 1982
Panoptikum zašlých časů, 1986
Malé dějiny válek, 1997

Přidejte informaci k článku

Bezpečnostní kód
Obnovit