Děti do knihoven. Dejte dětem šanci, aby nebyly hloupé

A+ A A-

Hofman Ota

hofman ota database

Ota Hofman
(*10. 4. 1928, Praha – †17. 5. 1989, Praha)

spisovatel, scénárista

Vystudoval FAMU v Praze, významně ovlivnil tvorbu pro děti a mládež, věčné dítě a snílek. Je po něm pojmenován Dětský televizní a filmový festival v Ostrově nad Ohří. Patří mezi nejvíce překládané autory.

Bibliografie:

Návrat na planetu Mikymauz, 1989
Dorián, aneb Tisícpohádekbezsedmsetšedesátipětimluvícípesnacestěkolemsvěta, 1987
Chobotnice z Čertovky, 1987
Návštěvníci, 1985
Lucie, postrach ulice, 1984
Hofmanovy pohádky, 1983
Lucie a zázraky, 1980
Odysseus a hvězdy, 1977
Pan Tau a tisíc zázraků, 1974
Červená kůlna, 1971
Čtvrtý rozměr, 1970
Cesta na planetu Mikymauz, 1969
Hodina modrých slonů, 1969
Začarovaný kruh, 1969
Útěk, 1966
Klaun Ferdinand a raketa, 1965
Králíci ve vysoké trávě, 1962
Pohádka o staré tramvaji, 1961

Scénáře:

1990
Poslední motýl
1988
Pan Tau
1986
Chobotnice z II. patra
Chobotnice z II. patra (TV seriál)
Veselé Vánoce přejí chobotnice
1984
...a zase ta Lucie!
Lucie, postrach ulice
1983
Návštěvníci (TV seriál)
1982
Připoutejte se, letíme nad Atlantidou (TV seriál)
Třetí princ
1980
Luzie, der Schrecken der Straße (TV seriál)
1978
Od zítřka nečaruji
Panna a netvor
Poplach v oblacích
Setkání v červenci
1976
Malá mořská víla
Odysseus a hvězdy
1975
My z konce světa (TV seriál)
1974
Robinsonka
1973
Láska
1972
Vlak do stanice Nebe
1971
Hodina modrých slonů
Karlovarští poníci
Kráska a zvíře (TV film)
1970
Už zase skáču přes kaluže
1969
Pan Tau (TV seriál)
1968
Červená kůlna
1967
Malé letní blues
Útěk
1966
Martin a červené sklíčko
Martin a devět bláznů
Pan Tau - Das erste Abenteuer (TV film)
U telefonu Martin
1965
Clown Ferdinand will schlafen
Délka polibku devadesát
Káťa a krokodýl
Volejte Martina
1962
Anička jde do školy
Klaun Ferdinand a raketa
Neklidnou hladinou
Oranžový měsíc
1961
Králíci ve vysoké trávě
Pohádka o staré tramvaji
1960
Kouzelný den
Sedmý kontinent
1959
Prázdniny v oblacích
Sny na neděli
Zpívající pudřenka
1958
V šest ráno na letišti
1957
Brankář bydlí v naší ulici
Ročník 21
1956
Honzíkova cesta
Robinsonka
1955
O Palečkovi (TV film)
Punťa a čtyřlístek
1953
Matúš (studentský film)
Nejšťastnější člověk na světě (studentský film)
1952
Jestřáb kontra Hrdlička (studentský film)

Dokumentární

1983
Návštěva u Návštěvníků ...aneb jak se natáčel seriál

OBRAŤE LIST A ČTĚTE DÁL... Hofman Ota

You have no rights to post comments