zapletal_150.jpg

Miloš Zapletal
(*13. 1. 1930, Prostějov)

spisovatel, skaut

Bibliografie:

Hry v přírodě, 1958
Tisíc malých dobrodružství, 1961
Kouzelné brýle, 1963
Světlušky, 1964
Pět olympijských kruhů, 1965
Hry v přírodě, 1965
Objevy v přírodě, 1967
Pokladnice her, 1968
Jak vést letní tábor, 1969
Lovec hvězd, 1970
Prázdniny pod stanem, 1971
Encyklopedie Her, 1973
Sedmička, 1976
Stezka odvahy, 1982
Organizátor her, 1982
Odznaky odbornosti, 1982
Ostrov přátelství, 1983
Kniha hlavolamů, 1983
Velká encyklopedie her 1 – 3, 1985-1987
Výpravy za dobrodružstvím, 1986
Špalíček her, 1988
Soví jeskyně, 1989
Zlatý fond her, 1990
Velká kniha deskových her, 1991
Rádce skautské družiny, 1991
Stezka zdatnosti, 1995
Stezka odvahy, 1995
Vycházky a výlety s dětmi, 2003
Záhady a tajemství Jaroslava Foglara, 2007
Cvoci, 2008

Dále některé výbory Foglarovy tvorby, překlady Setona

 

Inspirující myšlenky...

Tupost ducha je naprosto v souladu s tupostí vnímání a nedostatkem dráždivosti, což činí člověka méně vnímavým k bolestem a zármutku každého druhu a velikosti: právě z této duchovní tuposti však vychází ono druhé, vnitřní prázdnota, vtištěná do bezpočtu tváří, kterou prozrazuje i čilá pozornost všem, i těm nejmenším událostem ve vnějším světě, vnitřní prázdnota, jež je pravým zdrojem nudy, slídící po vnějších dráždidlech, aby něčím rozhýbala ducha a mysl.
Schopenhauer, Aforismy k životní moudrosti