merle robert
Robert Merle (28.8. 1908, Alžírsko – 27.3. 2004, Grosrouvre, Francie)

francouzský romanopisec, dramatik, literární historik, překladatel a profesor anglické a americké literatury.

Bibliografie
rok prvního vydání v originále

Víkend na Zuydcoote (1949)
Smrt je mým řemeslem (1952)
Ostrov (1962)
Útok na kasárna (1965)
Až delfín promluví (1967)
Za sklem (1970)
Malevil (1972)
Muži pod ochranou (1974)
Madrapur (1976)
Pro nás slunce nevychází (1986)
Idol (1987)
Výlučná vlastnost člověka (1989)

Dědictví otců / třináctidílná sága (1977–2003)

Více>>


Myšlenky z knih

Hodnocení člověka má vycházet z toho, co dává, ne z toho, co je schopný získat.
Albert Einstein