sunkova lucie

Lucie Sunková  (*11. 7. 1974, Praha) roz. Šimková

scénáristka, režisérka, animátorka, výtvarnice a ilustrátorka, spisovatelka

V animaci se věnuje především technologii malby olejovými barvami na skle. Tři semestry vyučovala na FAMU studenty Cinema Studies.
https://www.luciesunkova.com

Ocenění :
Tvůrčí prémie FITES - festival FAMU za film V kleci, 1999
3. místo v hlasování kritiků o cenu Kristián - Febiofest - film Havran, 2000
3. místo v hlasování kritiků o cenu Kristián - Febiofest - film Podobizna, 2002
2. cena Mezinarodní kinoforum "Zolotoy vityaz" (Golden Knight) - film Podobizna,2003
28. International TV festival "Golden Chest" – Plovdiv - cena NATFA "Krastju Sarafov" - film Podobizna, 2003
Famafest - Portugalsko - " Youth Fiction Prize" - film Podobizna, 2004
1. místo FEMINAFILM Ústí nad Labem - film Pelargonie, 2005

Knihy:
Hopík závodníkem / Martin Kučera, Lucie Sunková, 2006
Supermáma / 2014
Příhody myšky Emilky / 2015
Červený medvídek

Filmografie:
1998     Sen ( The Dream )
1998     V kleci ( In the Cage )
2000     Havran ( The Raven )
2000     Tajemství cvrčků ( Mystery of Crickets )
2002     Podobizna ( The Portrait )
2005     Pelargónie ( Geranium )
2009     Kypr ( součást cyklu Evropské pexeso ) – animace
2010     Královéhradecký kraj (součást cyklu České pexeso) - animace
2013     Nouvelle Bonté (součást cyklu pro francouzskou televizi )

Inspirující myšlenky...

Dokázals jasně, že nevzdělanost, lenost a neřest jsou vlastně nezbytnými vlastnostmi pro zákonodárce. Ale z toho, co jsem se dověděl z tvé zprávy, a z odpovědí, které jsem z tebe pracně vymámil a vyždímal, nemohu leč usoudit, že valná část tvých krajanů je nejškodlivější drobná hnusná havěť, jaká se kdy z dopuštění přírody plazila po povrchu země.
Jonathan Swift, Gulliverovy cesty