stara ester


Ester Stará (*1969)

spisovatelka, logopedka

Bibliografie:
Zvířátka a loupežníci, Fragment 2002
Žežicha se neříká, Fragment 2004
Žvanda a Melivo, Euromedia - Knižní klub 2008
A pak se to stalo, Albatros 2010!
To je jízda! Albatros 2012
Mařenka už říká Ř, 65. pole 2012
Chrochtík a Kvíkalka na cestě za blýskavým prasátkem, 65. pole2012
Dušinka víla věcí, 65. pole 2013

Dům za mlhou, 65. pole 2013
Povíš mi to? MF 2015
Marek a jednooké strašidlo, Opava 2015
Když roboti brebentí, Albi 2015
Jak se Josífek s Jožinkou ztratil a nevěděl o tom, MF 2015
Každý bulí nad cibulí, 2017


Myšlenky z knih

Učitelé jsou – jak praví Platón o sofistech – ti z lidí, již slibují stát se lidstvu nejprospěšnějšími; ale oni jediní ze všech nejen nenapravují, co jim bylo svěřeno, nýbrž činí to ještě horším, a dávají si za to ještě platit. Kdyby se měla splňovat podmínka, již učinil svým žákům Pýthagorás, aby mu buď zaplatili, co žádá, anebo aby přísahali bohům, že mu zaplatí jeho námahu podle toho, jak vysoce si cení prospěch, jehož z jeho vyučování nabyli – tož by se páni učitelé divně na to dívali.
Michel de Montaigne