rudolf_150.jpg

Stanislav Rudolf (*16. 2. 1932, Jičín)

Spisovatel, scénárista, novinář

Vystudoval pedagogickou fakultu, nějaký čas učil, pak pracoval v redakcích různých časopisů, později také ve Filmovém studiu Barrandov.

Výběr bibliografie (jen první vydání):
Nebreč, Lucie, 1972
Metráček aneb nemožně tlustá holka, 1972
Ententýny, 1973
Něžně háčkovaný čas, 1973
Nepřeletí mne ptáci, 1973
Kopretiny pro zámeckou paní, 1973
Údolí krásných žab, 1974
Modrý déšť, 1975
Miliónová holka, 1976
Metráček aneb kosti jsou vrženy, 1977
Barvoslepý, 1978
Pyžamo po mrtvém, 1979
V každém okně Julie, 1980
Operace mé dcery, 1980
Na semaforu zelená, 1980
Formule l, 1981
Myš dobré naděje, 1983
Dny narkózy, 1983
Běh znaveného koně, 1983
Malý vodní had, 1984
Všechny mé lásky, 1985
Pusinky, 1987
To jsme, prosím, nebrali, 1988
Časová ztráta, 1988
Z deníku Pampelišky, 1991
Petra a Dominik, 1991
Konkurs na anděla, 1992
Blíženci, 1992
Zatmění srdce, 1993
První polovina nebe, 1993
Knížka pro zamilované holky, 1994
Co jsme si říkali k ránu, 1994
Kalendář pro zamilované holky, 1995
Pozor, kočky!, 1996
Bez narkózy, 1996
Ráj je daleko, 1997
Jak jsme poslouchali noc, 1998
365 dnů zamilované holky, 1998
Moje paličaté IQ, 1999
Budu na tebe čekat, lásko!, 1999
Zápisník neúspěšného otce, 2000
Reklama na lásku, 2000
Napsali jsme sloh za vás, 2000 (kol.)
Holkám se nedá věřit?, 2000
Někdy přijde i láska, 2001
Krásky a jejich superlásky, 2002
Postýlka pro dva, 2004
První polovina nebe, 2007
Miluji tě, vole!, 2007

Televizní hry
Ententýny
Renáta
Romance pro dlouhých devět let
Kolombína
Nebezpečí smyku
Kam uhnout očima

Filmografie Námět:
Operace mé dcery
Atomová katedrála – podle románu Běh unaveného koně
Kopretiny pro zámeckou paní
Údolí krásných žab
Metráček

Scénář:
Operace mé dcery
Údolí krásných žab

Inspirující myšlenky...

Pokud se mi podaří najít souvislost mezi cigaretou a zpochybnění mužské moci, řekl Bernays, pak začnou ženy kouřit, protože budou mít své vlastní penisy. A na velikonoce pak prošel New Yorkem průvod sufražetek, které v průvodu demonstrativně kouřily tzv. "pochodeň svobody". Samozřejmě stádo novinářů, které dopředu Bernays informoval, na to skočilo a událost se rozletěla po celém světě. Jak jednoduše se dá změnit chování lidí.
Století sobectví (The Century of Self) o práci Edwarda Bernayse