pavlik petr

Petr Pavlík (*9. 5. 1933, Netolice – †30. 12. 2012, Stožec)

spisovatel

Bibliografie:
Tak schválně, hoď, 1967
Šumavský deník, 1976
Cesta z hor, 1979
Vichřice, 1981
Řeka, 1982
Soukromý letecký den, 1985
Šumavská bílá noc, 1986
Dar, 1988 (pro mládež, vyšlo i německy)

Inspirující myšlenky...

Těsně před tím, než se zvíře setká na jatkách se smrtí, nachází se obklopeno děsivými výkřiky a strach budícími scénami vražd minulých, přítomných i blížící se vraždy. Jeho vlastní hrůza pak mentálně proniká tělo škodlivými vlivy, zatímco následný šok jeho vlastního porážení způsobuje nedobrovolný průchod moče do samého těla. Tato kyselina močová je roznesena krví a potom fyzicky prostupuje tělo jedovatou látkou.
Paul Brunton, spisovatel, myslitel