pavlik petr

Petr Pavlík (*9. 5. 1933, Netolice – †30. 12. 2012, Stožec)

spisovatel

Bibliografie:
Tak schválně, hoď, 1967
Šumavský deník, 1976
Cesta z hor, 1979
Vichřice, 1981
Řeka, 1982
Soukromý letecký den, 1985
Šumavská bílá noc, 1986
Dar, 1988 (pro mládež, vyšlo i německy)

Inspirující myšlenky...

Zbraně neposkytnou bezpečí, vlády nebudou schopny pomoci, věda nenajde odpovědi. Ta bouře bude zuřit, až všechny květy kultury budou zašlapány a všechno lidské bude v obrovském chaosu srovnáno se zemí. Takové vidění jsem měl, když jméno Napoleon nebylo ještě známé; a takové vidění mám nyní a každou hodinu je zřetelnější. Můžete říci, že se mýlím? Věk temna, který má přijít, zakryje černým příkrovem celý svět; nebude úniku, nezbudou žádná útočiště, až na ta, která jsou tak skrytá, že je nelze najít, nebo tak skromná, že nestojí za povšimnutí. A Šangri-La smí doufat, že na ně budou platit oba tyto předpoklady.
J. Hilton, Ztracený obzor