mornstajnova spisovatelka
Mornštajnová Alena
(*24. 6. 1963, Valašské Meziříčí)

Spisovatelka a překladatelka

Vystudovala angličtinu a češtinu na Filozofické fakultě Ostravské univerzity

Bibliografie:
Slepá mapa (2013)
Hotýlek (2015)
Hana (2017)
Strašidýlko Stráša (2018) – kniha pro děti
Tiché roky (2019)

Inspirující myšlenky...

Oběť ztrácí všechnu velikost, je-li už jen parodií nebo sebevraždou. Jsou ovšem také někteří lhostejní lidé, ale lhostejnost je otřelou formou beznaděje. Kameny na staveništi leží jen zdánlivě bez ladu a skladu, je-li kdesi na staveništi jeden jediný architekt, byť jen jediný, který má v mysli katedrálu. Každý, kdo začne přemýšlet, mění se v setbu.
Antoine de Saint-Exupéry: Válečný pilot