mornstajnova spisovatelka
Mornštajnová Alena
(*24. 6. 1963, Valašské Meziříčí)

Spisovatelka a překladatelka

Vystudovala angličtinu a češtinu na Filozofické fakultě Ostravské univerzity

Bibliografie:
Slepá mapa (2013)
Hotýlek (2015)
Hana (2017)
Strašidýlko Stráša (2018) – kniha pro děti
Tiché roky (2019)

Myšlenky z knih

Připraví vás škola na vstup do světa práce? Pokud máte v plánu drhnout podlahu nebo montovat plastové hračky celý svůj život, pak ano. Škola vám zlomí ducha, abyste později nebojovali, když se vám v dospělosti neděje nic nádherného. Když na to přijde, škola vás připraví na přijetí jakékoliv práce, kterou nemáte rádi, ať už to je doktor nebo sekretářka. Škola vás však nenaučí, jak najít své vlastní sny a jak je uskutečnit.
Grace Llewelyn