kral robin

Robin Král (*1981)

spisovatel, textař

vystudoval Estetiku na FFUK a Tvorbu textu a scénáře na Konzervatoři a VOŠ J. Ježka, kde v současnosti působí jako pedagog. Kromě tvorby pro děti se věnuje psaní písňových textů pro různé interprety a divadla. Jeho písně nazpívali například Spejbl a Hurvínek, Marek Eben nebo Jiří Suchý. Spolupracuje s kapelou Toxique.

A pokud někomu staršímu někoho připomíná, pak se určitě nemýlí. Je to vnuk spisovatelky Ilony Borské.

Bibliografie:

Šimon chce být krotitelem, Portál 2011
Z Kroměříže do Paříže, Portál 2012
Ferdinande, Běžíliška 2013
Písničky na hraní, 2014
Pohádka o Opuštěněti, Běžíliška 2014
O slonovi, který se bál výšky, Běžíliška 2014
Vynalezárium, Běží liška 2015 (Zlatá stuha)
Rekomando, Běžíliška 2015
Franta spadl blízko školy, Běžíliška 2015
Na dlouhou trať, Běžíliška 2016


Inspirující myšlenky...

Člověk, který si váží sám sebe, je velmi silný, i když fyzicky je slabý, neunese třeba ani kufr. Ten, kdo má sebeúctu, je stejně silný jako stovka zabijáků. A žádný člověk, který si sám sebe skutečně váží, by nelhal, nekradl, nedělal bordel, nikomu by neubližoval. Co by nedělal sobě, nedělal by ani jiným.
Henry Rollins, Rozhovory