kral robin

Robin Král (*1981)

spisovatel, textař

vystudoval Estetiku na FFUK a Tvorbu textu a scénáře na Konzervatoři a VOŠ J. Ježka, kde v současnosti působí jako pedagog. Kromě tvorby pro děti se věnuje psaní písňových textů pro různé interprety a divadla. Jeho písně nazpívali například Spejbl a Hurvínek, Marek Eben nebo Jiří Suchý. Spolupracuje s kapelou Toxique.

A pokud někomu staršímu někoho připomíná, pak se určitě nemýlí. Je to vnuk spisovatelky Ilony Borské.

Bibliografie:

Šimon chce být krotitelem, Portál 2011
Z Kroměříže do Paříže, Portál 2012
Ferdinande, Běžíliška 2013
Písničky na hraní, 2014
Pohádka o Opuštěněti, Běžíliška 2014
O slonovi, který se bál výšky, Běžíliška 2014
Vynalezárium, Běží liška 2015 (Zlatá stuha)
Rekomando, Běžíliška 2015
Franta spadl blízko školy, Běžíliška 2015
Na dlouhou trať, Běžíliška 2016


Inspirující myšlenky...

Demokratická teorie obecně předpokládá, že společnost potřebuje žurnalistiku, která je přísným hlídacím psem těch, kdo jsou a chtějí být u moci, která je schopna vypátrat, co je pravda a co lež, a která dokáže představit velkou šíři osvícených názorů na důležitá témata dne. Toto vše nemusí dělat každé médium, ale mediální systém jako celek by měl občanům zajistit snadnou dostupnost této žurnalistické kvality. Jelikož mocní často chtějí informační tok ovládnout, je základním problémem svobodné společnosti, jak dokáže vytvořit mediální systém, který dá vzniknout čemusi, co se blíží demokratické žurnalistice..
Robert W. McChesney, Problém médií