kral robin

Robin Král (*1981)

spisovatel, textař

vystudoval Estetiku na FFUK a Tvorbu textu a scénáře na Konzervatoři a VOŠ J. Ježka, kde v současnosti působí jako pedagog. Kromě tvorby pro děti se věnuje psaní písňových textů pro různé interprety a divadla. Jeho písně nazpívali například Spejbl a Hurvínek, Marek Eben nebo Jiří Suchý. Spolupracuje s kapelou Toxique.

A pokud někomu staršímu někoho připomíná, pak se určitě nemýlí. Je to vnuk spisovatelky Ilony Borské.

Bibliografie:

Šimon chce být krotitelem, Portál 2011
Z Kroměříže do Paříže, Portál 2012
Ferdinande, Běžíliška 2013
Písničky na hraní, 2014
Pohádka o Opuštěněti, Běžíliška 2014
O slonovi, který se bál výšky, Běžíliška 2014
Vynalezárium, Běží liška 2015 (Zlatá stuha)
Rekomando, Běžíliška 2015
Franta spadl blízko školy, Běžíliška 2015
Na dlouhou trať, Běžíliška 2016

Inspirující myšlenky...

Rozmnožovat se chtějí všechny druhy, ale zatímco každý jiný druh zastaví své množení, když překročí únosnou kapacitu svého ekosystému, Lidé využívají technologie k tomu, aby únosnou kapacitu planety zvýšili pro svůj vlastní druh (a pro několik jiných, které vykořisťují) na ještě vyšší úroveň spotřeby. Jsou dokonce s to odvracet všechny nakažlivé choroby, jež udržují populace ostatních druhů v snesitelném množství.
Gaia Liberation Front