cerna_olga150.jpg

Olga Černá (*3. 2. 1964)

Vzděláním je agronom, pracovala napřed v laboratoři, která pod jejím vedením zanikla, a potom v knihkupectví, které se ji podařilo od krachu uchránit.
Krátké texty různých žánrů uveřejnily následující noviny a časopisy: Jonáš (časopis Českého fonoklubu), Mateřídouška, Sluníčko, Svět zvířat, Revolver revue, Literární noviny, Lidové noviny, Kavárna A.F.F.A, Host, Náš domov (zpravodaj města Sedlec – Prčice), Hlas Nadějkova, Milevské noviny a Bezjaderný region.

Má tři děti (13, 10 a 3 roky). Bydlí s rodinou na samotě, asi na půl cestě mezi Prahou a Českými Budějovicemi v Nadějkově.

Bibliografie:

Kouzelná baterka - Baobab 2004
Poklad starého brouka, Baobab 2007
Jitka a kytka, Baobab 2010
Z domu a zahrady, Baobab 2011
Klárka a 11 babiček, Baobab 2015
Ztracený deník profesora z Essexu aneb podivuhodná zvířena, Baobab, 2017

Myšlenky z knih

Připraví vás škola na vstup do světa práce? Pokud máte v plánu drhnout podlahu nebo montovat plastové hračky celý svůj život, pak ano. Škola vám zlomí ducha, abyste později nebojovali, když se vám v dospělosti neděje nic nádherného. Když na to přijde, škola vás připraví na přijetí jakékoliv práce, kterou nemáte rádi, ať už to je doktor nebo sekretářka. Škola vás však nenaučí, jak najít své vlastní sny a jak je uskutečnit.
Grace Llewelyn