dvorakova petra

Petra Dvořáková (*1977)

spisovatelka

Autorka žije ve Velkém Meziříčí. Ve čtrnácti letech vstoupila do kláštera. Vystudovala střední zdravotnickou školu. Krátce pracovala jako anesteziologická sestra. Její mladší syn onemocněl leukémií. Do povědomí vstoupila svou první knihou Proměněné sny, za kterou získala v roce 2007 cenu Magnesia Litera. Dálkově vystudovala filozofii na Masarykově univerzitě v Brně. Nyní pracuje jako novinářka a PR manažerka v bance pupečníkové krve.

Bibliografie:
Proměněné sny (2006, Host, Magnesia Litera 2007 za publicistiku)
Já jsem hlad (2009, Host)
Julie mezi slovy (2013, Host)
Flouk a Líla (2015)
Sítě (2016, Host)
Každý má svou lajnu (2017, Host)

Inspirující myšlenky...

Šli do války, protože jim to poručili; šli proto, že byli řádní občané. „Člověk je bojovné zvíře“. Ale mně u člověka vadí, že je ochočené zvíře. A den ze dne je čím dál ochočenější. To dělají továrny, to dělá křesťanství, věda, slušné vychování a vzdělání. Zatěžují duši moderního člověka. Vysávají z ní život.
Aldous Huxley, Kontrapunkt