andronikova

Hana Andronikova vl. jménem Hana Přikrylová (*9. 9. 1967, Zlín – †20. 12. 2011)

Spisovatelka

Ocenění: Ceny Knižního klubu, Magnesia Litera

Bibliografie:
Zvuk slunečních hodin, 2001 (vyšlo také maďarsky, litevsky a bulharsky)
Srdce na udici, 2002
Ber po čem toužíš, 2006
Nebe nemá dno, 2010

Napsala také dvě divadelní hry:
Tanec přes plot, 2008
Pakosti a drabanti, 2010

Inspirující myšlenky...

Vede-li inženýr dráhu, nevede ji přes vrchol hory, nýbrž oklikou po jejím úpatí. Tato oklika není kompromis mezi přímostí tratě a výškou hory, je to prostě velmi přesné počítání se skutečnými fakty. V politice se však nepracuje inženýrsky: udělá se projekt a čeká se, s jakými překážkami se setká, a teprve potom se handluje o nějakou tu okliku. Řeší-li se všechno kompromisem, znamená to, že nejsou předem váženy okolnosti, s nimiž bude nutno dále prakticky počítat. Tomu se ovšem říká fušerská práce.
Karel Čapek