caganek_michal

Michal Čagánek (*15. 8. 1978, Uherské Hradiště)

spisovatel, básník, zpěvák

Narodil se v roce 1978 ve znamení lva. Pracoval jako policista a učitel v mateřské škole, prodával knihy i biopotraviny. Nakonec se odevzdal vlastní tvorbě a tomu, co ho naplňuje – tedy tvořit a povzbuzovat k tomu také ostatní.

Je autorem básní, písní, povídek, pohádek a nejnověji také románu. Velkou inspirací se mu stalo rodné Moravské Slovácko, jak dokumentuje například čtenářsky oblíbená novela Piktogramy (2004). Své texty publikuje na internetu (Pozitivní noviny, Cesty duší…) a v regionálním tisku (Slovácký deník, Malovaný kraj.) Organizuje pravidelné literárně-hudební večery, o své zkušenosti s tvorbou se dělí na semináři Pramen inspirace.

Bibliografie:

sbírky básní:
Místa na mapě (2000)
Odvaha milovat (2005, 2008)
Jediný strom v okolí (2006)
První úsměv (2008)
To světlo (2008)
Stálice (2010)

Docela tiše (2011)

novela Piktogramy (2004)
povídka Ostrov (in kniha povídek Nevěry II (2005) – nakl. Rodiče)
román: Zastaveno (2010)
román Malá (2012)
román Plyšový Budha (2016)

CD vlastních písní:
Když anděl potká anděla (2010)