richter_marina Marina Richter (*21. 6. 1962, Moskva)

Ilustrátorka, grafička, malířka

Vystudovala Francouzské lyceum a Střední umělecko-průmyslovou školu v Moskvě, obor miniatura a ikona. Od roku 1983 žije a pracuje v Praze. V roce 1990 absolvovala VŠUP, obor ilustrace a grafika. Autorka je zastoupena v soukromých sbírkách v České republice, Německu, Francii, Itálii, USA, Belgii, Švýcarsku, Japonsku a Rusku.

Bibliografie:

Ruské pohádky, 1983
Žil, byl Něstěrka, 1985
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ, 1989
W. Shakespeare: Král Lear, 1990
M. Zinnerová: Princezna Rozmarýnka, 1995 (Princezna z třešňového království, 2001
J. Ptáčková: Raduji se ze života, ale většinou ne, 1995
W. Shakespeare: Sonety, 1997
J. Koutecký: Vodníček Buližníček, 1997
Svět tiché krásy, 1998
R. Bach: Nikdo není daleko, 1999
E. Hudečková: Sedmihlásek, 2002
J. Koutecký: Vodníček Buližníček, 2005
A. Lindgren: Jižní louka, 2012
E. T. A. Hoffmann: Louskáček a Myší král, 2013

marina_richter_2

marina_richter_1

Inspirující myšlenky...

Těsně před tím, než se zvíře setká na jatkách se smrtí, nachází se obklopeno děsivými výkřiky a strach budícími scénami vražd minulých, přítomných i blížící se vraždy. Jeho vlastní hrůza pak mentálně proniká tělo škodlivými vlivy, zatímco následný šok jeho vlastního porážení způsobuje nedobrovolný průchod moče do samého těla. Tato kyselina močová je roznesena krví a potom fyzicky prostupuje tělo jedovatou látkou.
Paul Brunton, spisovatel, myslitel