richter_marina Marina Richter (*21. 6. 1962, Moskva)

Ilustrátorka, grafička, malířka

Vystudovala Francouzské lyceum a Střední umělecko-průmyslovou školu v Moskvě, obor miniatura a ikona. Od roku 1983 žije a pracuje v Praze. V roce 1990 absolvovala VŠUP, obor ilustrace a grafika. Autorka je zastoupena v soukromých sbírkách v České republice, Německu, Francii, Itálii, USA, Belgii, Švýcarsku, Japonsku a Rusku.

Bibliografie:

Ruské pohádky, 1983
Žil, byl Něstěrka, 1985
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ, 1989
W. Shakespeare: Král Lear, 1990
M. Zinnerová: Princezna Rozmarýnka, 1995 (Princezna z třešňového království, 2001
J. Ptáčková: Raduji se ze života, ale většinou ne, 1995
W. Shakespeare: Sonety, 1997
J. Koutecký: Vodníček Buližníček, 1997
Svět tiché krásy, 1998
R. Bach: Nikdo není daleko, 1999
E. Hudečková: Sedmihlásek, 2002
J. Koutecký: Vodníček Buližníček, 2005
A. Lindgren: Jižní louka, 2012
E. T. A. Hoffmann: Louskáček a Myší král, 2013

marina_richter_2

marina_richter_1

Inspirující myšlenky...

Jsem jen divoch a jinou cestu neznám. Viděl jsem tisíce hnijicích bizonů na prérii, kde je nechal ležet bílý muž, když je postřílel z jedoucího vlaku. Jsem jen divoch a nechápu, proč má čmoudící ocelový oř být důležitější než bizon, kterého zabíjíme, jen abychom přežili... Co je člověk bez ostatních tvorů? Kdyby zanikla všechna zvířata, člověk sám by zahynul na velkou samotu duše. Protože co se stane zvířatům, stane se zakrátko i lidem. Všechny věci jsou spojeny.
Velký náčelník Seattle, 1854