ricanova150


Tereza Říčanová
(*1974)

Ilustrátorka, grafička, malířka

Absolvovala VŠUP u prof. Jiřího Šalamouna, v roce 1999 ukončila studium na VŠUP obor ilustrace a grafika u prof. Šalamouna. Od roku 1998 žije na statku v Mezné u Pelhřimova, kde se věnuje volné tvorbě, třem dětem a hospodářství.

Bibliografie:

Kubín Josef Štefan: Baba nad čerta, 2001
Krajiny hranice (katalog), 2002
Keret Etgar: Létající Santini, 2005
Kozí knížka, 2005
Vánoční knížka, 2006
Měsíček svítí, 2008
Noemova archa, 2010 (cena Knihopábitel 2010)
Velikonoční knížka, 2012
Obrazy světa, 2017

ricanova vanocni knizka 2

ricanova vanocni knizka 1
Vánoční knížka

Inspirující myšlenky...

Argumentační klam (též řečnický trik) je v řečnictví takový výrok, jehož smyslem je porazit či přesvědčit oponenta bez ohledu na pravdivost zastávaných názorů. Podstatou argumentačního klamu bývá nenápadné porušení pravidel logického důkazu, působení na emoce místo na rozum, případně obojí. Argumentační klamy bývají oblíbenou součástí argumentace propagandy a manipulátorů. Podstatou klamu je najít velmi slabý až hloupý argument, který by mohla zastávat protistrana (ale zpravidla jej nezastává). Ten demonstrativně rozcupovat na cucky a budit při tom zdání, že se všemi argumenty protistrany se lze takto snadno vypořádat. Např.: Zastánci potratů vám budou tvrdit, že jít na potrat je levnější, než kupovat výbavu pro dítě. To je ale zjevný nesmysl – do ceny potratu je totiž třeba započítat i nezbytnou hospitalizaci, nemluvě o tom, že na výbavu pro novorozence naše vláda nabízí zvláštní sociální příspěvky. Je tedy jasné, že neexistují žádné rozumné důvody, proč potraty povolovat.
Koukolík