Huptych

Miroslav Huptych (*21. 10. 1952, Varnsdorf)

básník, aforista, výtvarník, editor, arteterapeut

Vydal 4 básnické sbírky a kolážemi a fotomontážemi ilustroval 47 knih, 138 knižních obálek a 28 nástěnných kalendářů.

Web: https://www.huptych.cz
Bibliografie:

Srdcový střelec 1984
Zěrokruh, bibliof 1986
Názorný přírodopis tajnokřídlých 1989
Černá slepice, aneb, Kterak se líhne bazalíček, jenž do domu štěstí přináší, 1991
Tarot a trakaře 1997
Nezabolí jazyk od dobrého slova, 2004
Kdo pije vlčí mlíko, aneb, Jak se léčilo za starodávna, 2005
Milovníci knížek, 2010
Noční linka důvěry, 2012
Hodinky s ohňostrojem, 2013

huptych_1

huptych_2

Inspirující myšlenky...

Když roku 1937 vydávali konzervativní katolíci Klíč k dobré literatuře aneb Seznam knih, knížek a knížeček výborně, dobře neb snažně udělaných téměř obecně žádoucích, užitečných a přístupných myslím čtenářů zdravých, jadrných a nepříliš odborných jako vzor pro lidi katolické, křesťanské a opravdové, z celého Čapkova díla byl zařazen, tedy samozvanými cenzory nebyl zakázán, pouze Zahradníkův rok s mírně pohrdlivou poznámkou, že „před touto knihou Karla Čapka není třeba varovat; patlání se zahrádkou je roztomilá věc“.
Richterová, Sylvie: Eseje o české literatuře