Huptych

Miroslav Huptych (*21. 10. 1952, Varnsdorf)

básník, aforista, výtvarník, editor, arteterapeut

Vydal 4 básnické sbírky a kolážemi a fotomontážemi ilustroval 47 knih, 138 knižních obálek a 28 nástěnných kalendářů.

Web: http://www.huptych.cz
Bibliografie:

Srdcový střelec 1984
Zěrokruh, bibliof 1986
Názorný přírodopis tajnokřídlých 1989
Černá slepice, aneb, Kterak se líhne bazalíček, jenž do domu štěstí přináší, 1991
Tarot a trakaře 1997
Nezabolí jazyk od dobrého slova, 2004
Kdo pije vlčí mlíko, aneb, Jak se léčilo za starodávna, 2005
Milovníci knížek, 2010
Noční linka důvěry, 2012
Hodinky s ohňostrojem, 2013

huptych_1

huptych_2


Myšlenky z knih

Byl to myslím Aristoteles, který definoval člověka jako politické zvíře. Myšlenka je to náramně moudrá. Není jen docela jasno, mínil-li Aristoteles, že člověk je podivné zvíře, které dělá politiku, nebo že člověk, který dělá politiku je s odpuštěním zvíře. Obojí výklad má něco do sebe.
Karel Čapek, Lidové noviny 24.12.1922