houf150.jpg

Ivo Houf (*15. 6. 1933)

- český filmový architekt a výtvarník, ilustrátor

Ilustrované knihy
Kahoun, Jiří. Příběhy včelích medvídků (Kalich, 1992)
Kahoun, Jiří. Příběhy včelích medvídků (Albatros, 2002)
Kahoun, Jiří. Příhody včelích medvídků (Albatros, 2005)
Kahoun, Jiří. Včelí medvídci od jara od zimy (Albatros, 2007)

Filmografie
1997 Pták Ohnivák [výtvarník .... návrh a realizace loutek]
1992 Dvanáct měsíčků [TV hra] [výprava-architekt]
Kačenka a strašidla [výtvarník]
Kačenka a zase ta strašidla [výtvarník]
1991 O zapomnětlivém černokněžníkovi [výtvarník]
1970 Pinocchiova dobrodružství II. [TV film] [výtvarník .... loutek]
1967 Pinocchiova dobrodružství [TV film] [výprava-architekt]
1963 Tři zlaté vlasy děda Vševěda [výtvarník]
1962 Malý Bobeš ve městě [výtvarník .... ilustrace]
1961 Malý Bobeš [výtvarník]
1959 Prázdniny v oblacích [kostýmy] [výtvarník]


Zdroj: https://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=438

medvidci1.jpg

Inspirující myšlenky...

Myšlení umělce pracuje horečně, přímo zběsile a mnohem rychleji a citlivěji než u jiných lidí. Řekněme, že zatímco většina lidí má 10 vjemů za minutu, umělec jich má kolem 60 anebo 70. A právě proto spisovatelé tak často pijí nebo užívají prášky: aby se zklidnili a utišili na chvilku tu šílenou mašinu, která se bez zastávky žene vpřed. Vím, že to dělal můj přítel dramatik Tennessee Williams. Musel užívat sedativa a pít, protože jeho mysl byla jedna z nejvnímavějších a nejhorečněji pracujících na světě. Nemohl proto ani spát.
Truman Capote (1924 – 1984)