houf150.jpg

Ivo Houf (*15. 6. 1933)

- český filmový architekt a výtvarník, ilustrátor

Ilustrované knihy
Kahoun, Jiří. Příběhy včelích medvídků (Kalich, 1992)
Kahoun, Jiří. Příběhy včelích medvídků (Albatros, 2002)
Kahoun, Jiří. Příhody včelích medvídků (Albatros, 2005)
Kahoun, Jiří. Včelí medvídci od jara od zimy (Albatros, 2007)

Filmografie
1997 Pták Ohnivák [výtvarník .... návrh a realizace loutek]
1992 Dvanáct měsíčků [TV hra] [výprava-architekt]
Kačenka a strašidla [výtvarník]
Kačenka a zase ta strašidla [výtvarník]
1991 O zapomnětlivém černokněžníkovi [výtvarník]
1970 Pinocchiova dobrodružství II. [TV film] [výtvarník .... loutek]
1967 Pinocchiova dobrodružství [TV film] [výprava-architekt]
1963 Tři zlaté vlasy děda Vševěda [výtvarník]
1962 Malý Bobeš ve městě [výtvarník .... ilustrace]
1961 Malý Bobeš [výtvarník]
1959 Prázdniny v oblacích [kostýmy] [výtvarník]


Zdroj: http://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=438

medvidci1.jpg


Myšlenky z knih

Psycholog k matce: Nevím, jestli vás moje diagnóza potěší, ale vyšetřil jsem jak jeho učitele, tak jeho a mohu vám sdělit, že váš syn netrpí ani dyslexií, ani dysgrafií, nemá poruchu pozornosti a není ani hyperaktivní, ani hloupý. Váš syn je prostě takový ten typický malý, nevychovaný, drzý, sprostý a líný spratek!