A+ A A-

Topinka Miloslav

topinka150.jpg

Miloslav Topinka (*4. 7. 1945, Nový Etynk - Nová Včelnice)

Básník, publicista

Vystudoval na KU psychologii. Publikoval v Sešitech, Orientaci, Výtvarné práci, Tváři.
Po roce 1989 publikuje např. ve Tvaru, v Literárních novinách.

Ocenění
Seifertova cena, 2003

Bibliografie:
Hadí kámen, 1967
Utopír, 1969
Krysí hnízdo, 1971 (náklad zničen)
Martin a hvězda, 1975
Jak Kačenka přestala mlsat, 1978
Obrázková knížka o zemi, 1979
To neznáte zvířátka, 1981
Vysoká hra (editor), 1993
Vedle mne jste všichni jenom básníci, 1994
Omalovánky (J. Lada), 1996
Snad nic, snad něco, 2001
Trhlina, 2002


Přidejte informaci k článku

Bezpečnostní kód
Obnovit